intro ruimte licht stijl details decoratie techniek projecten
techniek
balk
Allereerst zal een gebouw veilig moeten zijn en bruikbaar. Dit betekent dat vloeren niet teveel moeten doorhangen, dat funderingen de druk aankunnen.

Veelal zal een architect voor deze aspecten een constructeur inschakelen. Het berekenen van staal, beton, en hout wordt gezien als een apart vak. Toch was dit vroeger niet zo, en nu nog wordt dit in vele landen door de architect gedaan.

Architectenbureau De Kim kan deze berekeningen ook aan. Door deze in huis te doen wordt er veel tijd bespaart. Nog belangrijker is dat architectonische en constructieve eisen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd.

Meer info
speciaal gootdetail
Een ander aspect is de technische detaillering van een gebouw. De eisen die tegenwoordig gesteld worden zijn veel hoger dan vroeger. Daarom zijn moderne details ook veel ingewikkelder, en dus kostbaarder.

Er wordt gelet op koudebruggen, ventilatie
van de constructie, regen en wind, brandwering, levensduur, inbraakwering. Toch mag de schoonheid van het gebouw niet verwaarloosd worden.
energieberekening
Een laatste punt is comfort-techniek: Isolatie, ventilatie, daglicht, energie. Plaats meer glas op het zuiden, dan op het noorden, maar bedenk dat het in de zomer niet te warm mag worden. Door modern isolatieglas gaat altijd nog drie keer zoveel warmte verloren dan door een ge´soleerde muur.

Om het goed te doen moet aan al deze aspecten ook gerekend worden.