introruimtelichtstijldetailsdecoratietechniekprojecten
schetsen
villa beek en donk
Deze villa in het bos heb ik ontworpen voor een kunstenares. Naast woonruimte had zij behoefte aan een atelier en ruimte om haar beeldhouwwerken en installaties te exposeren. Het idee was om alle ruimtes aan een pad door het bos te rijgen, als aan een parelsnoer. Voorbij het huis zou het pad dan weer verdergaan. De eerste kraal zou het zwembad zijn, met een rond raam onder water, de laatste parel een meditatieruimte in het bos.
zeevang split level
Dit is een idee voor een vrijstaand huis met een half verdiepte garage. Zo ontstaat op natuurlijke wijze een split level. De woonkamer is op niveau van de tuin, de keuken boven de garage, slaapkamers daarboven. Het voordeel van een split level is dat alle ruimten zijn verbonden via korte trapjes. Dit smeedt een eenheid over meerdere verdiepingen.
Duinpaviljoen De Jutter
Hierboven een ver uitgewerkt schetsplan voor een paviljoen op het duin in Castricum aan zee. De bedoeling was om het bestaande paviljoen uit te breiden met een stijlvol restaurant er bovenop en een speelse souvenirwinkel ernaast. Allebei benadrukken het vakantiegevoel.
experimentele villa
Een experimentele villa voor een Amerikaanse artiest. Ik liet mij inspireren door een dode tak. Het huis zou op slechts één voet staan. Het interieur vrij gevormd en ruim. Glas op de kopse kanten. Uitzicht over de stad vanaf een heuvel.